Calisthenics online coaching

online coaching voor calisthenics

Calisthenics is meer dan alleen een trainingsmethode; het is een manier van leven. Voor steeds meer sporters in Nederland is het de perfecte manier geworden om fysieke en mentale kracht op te bouwen.

De hoeveelheid calisthenics parkjes is de afgelopen 5 jaar dan ook explosief toegenomen in heel Nederland.

Wat is calisthenics?

Calisthenics komt van de Griekse woorden ‘kalos’, wat ‘schoonheid’ betekent, en ‘sthenos’, wat ‘kracht’ betekent. Het gaat om oefeningen die gebruik maken van het eigen lichaamsgewicht, zoals pull-ups, push-ups en squats.

Historie van calisthenics in Nederland

De Calisthenics movement begon echt voet aan de grond te krijgen in Nederland rond 2010. Sindsdien heeft de populariteit alleen maar toegenomen, met vele gyms en clubs die zich erop richten, waaronder natuurlijk Caliclub in Groningen.

Wat is calisthenics
waarom een calisthenics coach?

De belangrijkste voordelen van calisthenics

Enkele voordelen van Calisthenics zijn verbeterde spiermassa, grotere flexibiliteit, betere coördinatie en een flinke afname van lichaamsvet.

Waarom een calisthenics coach?

Zoals bij elke sport, kan een beetje begeleiding je heel ver brengen. Een Calisthenics coach helpt je niet alleen met de juiste techniek, maar zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Daarnaast zorgt hij of zij er ook voor dat je op andere vlakken, naast het sporten zelf, resultaten haalt.

Voordelen van coaching bij calisthenics

Naast het bieden van deskundig advies, kan een coach je helpen met een persoonlijk trainingsplan, voedingsadvies, en constante ondersteuning.

Wat maakt een goede coach?

Een goede coach is iemand die luistert, zich aanpast aan jouw behoeften en je uitdaagt om je grenzen te verleggen.

voordelen coaching calisthenics
calisthenics online coaching

Calisthenics online coaching

Met de opkomst van technologie is online coaching in Calisthenics een realiteit geworden. Het biedt flexibiliteit en toegankelijkheid voor diegenen die niet in de buurt van een calisthenics gym of calisthenics parkje wonen. Of geen trainer in de buurt hebben.

Hoe het werkt

Online coaching platforms, zoals die van Caliclub, bieden gepersonaliseerde trainingsplannen, voedingsplannen, 24/7 begeleiding, en zelfs maandelijkse check-ins om je op het juiste spoor te houden.

Waarom kiezen voor online?

Het grootste voordeel van online coaching is de flexibiliteit. Je kunt trainen waar en wanneer je wilt, met de begeleiding van een ervaren coach.

Groepslessen in Groningen

Voor degenen die in de buurt van Groningen wonen en de voorkeur geven aan face-to-face interactie, zijn er groepslessen in Groningen beschikbaar bij Caliclub.

groepslessen groningen
sportschool groningen

Voordelen van Groepslessen

Groepslessen bieden de mogelijkheid om in een gemeenschappelijke omgeving te leren, te groeien en te socializen.

Sportschool Groningen: Caliclub

Caliclub in Groningen is meer dan alleen een sportschool; het is een gemeenschap. We bieden een scala aan diensten, van uitdagende en leuke groepslessen en open gym tot online coaching.

Wat biedt Caliclub?

Caliclub biedt een gepersonaliseerd trainingsplan, voedingsplan, 24/7 coaching op WhatsApp, toegang tot de Caliclub Academy, en maandelijkse check-ins.

Maak kennis met de trainers

Achter elk groot atleet staat een nog grotere coach. De trainers bij Caliclub zijn ervaren, deskundig en klaar om je te helpen je doelen te bereiken.

trainers caliclub
califear human flag

Of je nu nieuw bent in de wereld van Calisthenics, of een ervaren atleet op zoek naar wat extra begeleiding, de mogelijkheden zijn eindeloos. Of je nu kiest voor online coaching of groepslessen in Groningen, de reis naar het worden van een “f*cking powerhouse” is slechts een klik verwijderd.

Say goodbye to
machines. Say hello to
your bodyweight!

Open WhatsApp
1
Liever een appje?
Hey, met een appje heb je snel antwoord op je vraag.