Caliclub Groningen

Over Caliclub

Het allermooiste aan sport is dat het mensen met elkaar verbindt. Caliclub is een groep calisthenics fanaten die samen een hechte en laagdrempelige community vormen. Daarom is iedereen welkom bij ons.

Wij helpen elkaar en zijn er voor een ander.

Met deze sociale gedachte is Caliclub gestart door Guus en Tim. Een leuke calisthenics vereniging met open sfeer in Groningen. Iedereen kan meedoen. Je bent altijd vrij om anderen te helpen of om hulp te vragen. En met veel disciplines onder onze leden, valt er altijd wel iets te leren.

Af en toe komt de term califear voorbij. Califear is de angst die mensen ervan weerhoudt om te beginnen met Calisthenics.

Zij zien anderen de meest imposante moves doen en denken vervolgens dat de sport té uitdagend voor hen is. Bij Caliclub hoef je hier niet bang voor te zijn. Onze speciale calisthenics groepslessen in Groningen zijn erop gericht om mensen met verschillende niveau’s te begeleiden en naar een hoger level te tillen.

Door middel van onze bodyweight programma’s hebben we de drempel voor calisthenics verlaagd. Zo prikkel je je lichaam al op de juiste manier en bereid je jezelf goed voor op de volgende stap: calisthenics.

Buiten de lessen en trainingen om zijn we ook super actief en betrokken. We organiseren vaak weekendjes weg, borrels en evenementen om elkaar ook buiten de sport beter te leren kennen.

Het mooiste calisthenics park van Nederland!

Heb jij interesse om te beginnen met calisthenics? Of zoek je een vereniging waar je deze prachtige sport kunt beoefenen?

Kom dan gerust een keertje langs voor een kennismaking of om een training bij te wonen in ons fantastische calisthenics park in Groningen! 

Wij zijn mega trots op onze super toffe locatie. Je vindt ons op het te gekke Suikerterrein in Groningen. En kom op, zeg nou zelf: ken jij een mooiere locatie dan dit om te trainen? 😎☀️🌴

De mensen achter Caliclub: Guus

Foto Guus

Ik ben personal trainer, en heb de ALO gevolgd aan de Hanze. Ik kwam er al snel achter dat ik niet meer warm draaide voor de eentonigheid van een gemiddelde fitness sessie. Calisthenics is nooit eentonig, er is altijd een volgend niveau waar je naartoe kunt werken.

Toen ik door corona noodgedwongen buiten moest trainen, vond ik de liefde voor calisthenics. In een parkje in Groningen kwam ik Tim tegen en we kwamen erachter dat we deze passie deelden. We gingen samen sporten, soms met wat vrienden er bij. Op een gegeven moment kwamen er steeds meer mensen bij, tot we met een groep van wel 30 mensen waren.

Foto Guus
Guus caliclub

Ik ben de oprichter van Gustafit, een personal trainer sportschool in Groningen waar functioneel trainen omarmd wordt. Omdat de groep zo groot werd, zijn we verhuisd naar mijn gym waar we ons eigen calisthenics park heb gerealiseerd.

Naast sporten en training geven heb ik ook een aantal hobby’s. Zo vind ik het bijvoorbeeld geweldig om content te maken. Soms rap ik een beetje als ik alleen ben of als ik een borreltje op heb. Ik ben ook niet vies van een festival maar zie mezelf vooral als fervent globetrotter, met al enkele stempels in Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika in mijn paspoort.

Deze zomer ben ik van plan mezelf uit te blijven dagen met verschillende watersporten die ik wil proberen.

Tim

Foto Tim

Net als Guus, ben ik ook personal trainer bij Gustafit. Nadat we elkaar ontmoet hadden en een vergelijkbare trainingsfilosofie bleken te hebben, vond ik bij Guus z’n gym al snel mijn plekje. Ik vind het geweldig dat ik van iets wat ik het liefst de hele dag doe mijn beroep heb kunnen maken. En nu, door Caliclub, kan ik deze passie delen met andere mensen. Ik vind dat calisthenics het leukste is wanneer je het in een community beoefent, en het succes van Caliclub bewijst dat nu.

Ik ben het liefst de hele dag lekker actief bezig. Je zult mij sneller een flinke wandeling zien maken dan een middag op het terras zien zitten. Wanneer ik niet actief bezig ben, hou ik heel erg veel van lekker eten. Soms doe ik zelf ook een gooi naar chef kok zijn. En ik moet zeggen dat gaat me aardig af.

Foto Tim
tim

Ik ben ooit begonnen met calisthenics omdat ik er als kind achter kwam dat ik de meeste sporten gewoon niet uitdagend of leuk genoeg vond. Ik heb veel sporten beoefend voordat ik uiteindelijk op mijn 16e een sportschool binnenstapte. 

Ik skipte al snel machines omdat ik mezelf niet wou beperken tot vaste bewegingen, maar toen kwam ik via YouTube filmpjes in contact met calisthenics. Het klikte meteen en ik wist dat ik mijn sport gevonden had.

Ik zag de meest geweldige dingen voorbij komen en ik kon alleen maar denken: “Dit wil ik ook.” Vanaf dat moment is mijn Calihart alleen maar sneller gaan kloppen. 

Open WhatsApp
1
Liever een appje?
Hey, met een appje heb je snel antwoord op je vraag.