Beginnen met calisthenics

Beginnen met calisthenics: fit zijn is geen must

Calisthenics is een superleuke manier om te sporten, want je gebruikt alleen je eigen lichaam. Misschien denk je: “Moet ik al fit zijn om te starten?” Nee hoor, iedereen kan beginnen met calisthenics, of je nu al een beetje sportief bent of juist net start met bewegen.

Waarom is calisthenics voor iedereen?

Het mooie aan calisthenics is dat je het overal kunt doen: thuis, in het park, waar je maar wilt. En je hoeft geen dure spullen te kopen. Begin met simpele oefeningen zoals push-ups, squats en planks. Als die te moeilijk zijn, zijn er altijd makkelijkere versies om mee te starten.

Het leuke van calisthenics is dat er zoveel verschillende oefeningen zijn. Voor elke oefening is er wel een makkelijkere of moeilijkere versie, dus je kunt het helemaal aanpassen aan wat jij kunt.

Stapje voor stapje sterker worden

voordelen coaching calisthenics

Bij calisthenics ga je steeds een stapje verder zodra je de basis onder de knie hebt. Dus, als je begint met de makkelijke oefeningen, kun je langzaam opbouwen naar de lastigere. Zo word je steeds een beetje sterker.

Als je begint met trainen, is het een goed idee om te mikken op zo’n 8 tot 10 herhalingen van een oefening in één set. Stel, je wilt push-ups doen, maar 10 achter elkaar lukt nog niet. Dat is geen probleem! Doe er eerst zoveel als je kan op de normale manier. Stel je haalt er 5, en dan voel je dat je niet meer kan. Op dat moment kun je overstappen naar een makkelijkere versie van de push-up, bijvoorbeeld door op je knieën te gaan.

Zo kun je de set afmaken tot je 8 tot 10 push-ups hebt gedaan. Dit helpt je om sterker te worden, en na een tijdje zul je merken dat je meer normale push-ups kunt doen voordat je naar de makkelijkere versie hoeft over te schakelen.

Extra aandacht voor de vorm

Als je nog niet superfit bent, is dat juist goed! Dan kun je vanaf het begin namelijk extra goed opletten op hoe je de oefeningen zo correct mogelijk uitvoert. Goed oefenen zorgt ervoor dat je minder snel blessures krijgt en het beste uit je training haalt.

Samen sporten is leuker

Voor beginners is samen trainen bij een club zoals Caliclub ideaal. Met meer dan 12 groepslessen per week bieden we niet alleen een veilige omgeving onder deskundige begeleiding, maar ook de gezelligheid van trainen met gelijkgestemden. 


Onze groepslessen zijn zorgvuldig samengesteld om zowel beginners als meer gevorderden een perfecte trainingservaring te bieden. Je leert de basisbeginselen, maar kunt ook je vaardigheden stap voor stap uitbreiden. Elke oefening binnen onze lessen is ontworpen met verschillende niveaus, zodat iedereen, ongeacht het ervaringsniveau, kan meedoen en zich uitgedaagd voelt.

Dit zorgt voor een dynamische en inclusieve sfeer, waarbij het samen trainen met gelijkgestemden voor een extra motivatieboost zorgt. Het maakt het leerproces niet alleen effectief, maar ook enorm leuk en sociaal.

 

Bootcamp oefeningen buiten

Hoe begin je met calisthenics?

Je hoeft dus echt niet al fit te zijn om met calisthenics te beginnen. Het is voor iedereen, je kunt het aanpassen aan je eigen niveau en het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van wat je lichaam allemaal kan. Dus waar wacht je nog op? Probeer het eens en kijk hoe leuk het is!

Open WhatsApp
1
Liever een appje?
Hey, met een appje heb je snel antwoord op je vraag.